vidavegetal.blogg.se

2017-06-16
09:18:18

Fridfulla kvällar

Äntligen fredag! Eller vad säger ni? Visserligen är jag ju ledig oftast mer än hälften av dagarna alla dagar i veckan men det är ändå skönt och lite särskilt med helg som det är för dom flesta som inte jobbar då. 
 
Igår pluggade jag en liten stund på förmiddagen och sen cyklade jag till en kompis. Vi hade det jättemysigt och satt mest och pratade. Till lunch gjorde vi bröd i stekpanna, jag har aldrig ätit det förut men det var supergott! Jag var där ganska länge och när jag kom hem blev jag överraskad  med en jättefin bukett blommor från Jesper. Jag blev så glad! Vi gjorde inget särskilt på kvällen utan åt och kollade på Kvarteret skatan som finns på öppet arkiv och jag rekommenderar den. Visst, ni kanske inte har samma humor som mig men testa, ni kommer säkert inte ångra er! Jag somnade fort igår och har sovit riktigt bra. 
 
Vi åt aldrig linsbiffarna häromdagen när jag skrev att vi skulle göra det utan vi gjorde dom igår och det var dom bästa vegobiffarna jag har gjort haha. Tycker att dom lätt blir så torra men dessa var goda. Det är kanske ingen som är intresserad av receptet men jag skriver det ändå. 
 
Idag har jag inga särskilda planer. Jag sitter och pluggar lite nu och senare tänkte jag jogga en runda så jag hoppas inte att det börjar regna... Malin (lillasyster) kommer förbi om ett par timmar för hon har några saker här som hon ska hämta så får se om hon hinner stanna en stund. Sen funderar jag på att testa att göra en glass som lät väldigt enkel med få ingredienser men då måste jag åka till affären först. Vi får se men det hade vart gott till kvällen. Det är lite synd att inte vädret är så fint, visst det kan ändra sig, för då hade jag velat sitta ute på våran fina uteplats ikväll men vi får nog kolla på Orange is the new black istället. Vi har bara sett några avsnitt för det är tråkigt om den tar slut fort hehe. 
 
 
Här är receptet;
 
 
Skölj och koka 4 dl linser, det tar cirka 15 minuter och man kan behöva ösa på med vatten under tiden och rör mycket för dom bränner lätt fast. 
Finhacka en rödlök och 1-2 vitlöksklyftor. Stek dom i olja tills dom mjuknar. Blanda ihop linserna (som ska silas efter kokning) och löken i en bunke och krydda med 2 tsk spiskummin, 2 tsk koriander och ca 1 tsk salt (det får man avgöra själv). Häll i lite mjöl tills smeten inte känns så lös (kanske 1- 2 msk) och lite ströbröd. Klicka ner matskedsstora skedar av smeten i en varm stekpanna med olja och platta till dom. Låt dom få fin färg.
Vi åt med kalla grönsaker, bulgur och currysås men jag tror det hade varit godare med en kall vitlökssås men vi hade ingen creme fraiche hemma. Tror även att det kan vara gott att ha emellan två bröd med någon dressing. 
Obs! Det blir till många middagar så halvera eller minska receptet ännu mer om du inte vill äta flera dagar. 
 
Nu ska jag försöka fortsätta med skolan och jag hoppas att jag mår bra hela dagen! 
 
 
Älskar dom stilla kvällarna som blir efter en regning eller blåsig dag
Köpte lite godis till mig och Jesper häromdagen